День захисту дітей

У перший літній день в Україні, як і у цілому світі, відзначають чудове і радісне свято – Міжнародний день захисту дітей.  Адже, дитинство – це чудова пора надій і сподівань на прекрасне життя та здійснення мрій, а наші діти – це майбутнє нашої держави, яке формується в сьогоденні. Відзначали це прекрасне свято і в навчальних закладах Маразліївської сільської ради. Так в Широківському НВК І – ІІІ ступенів зібралися усі учні початкових класів нашої дружньої громади, для того щоб повеселитися, відпочити та отримати позитивні емоції від спортивних змагань, які підготували учасникам адміністрація навчально-виховного комплексу. Святкова програма складалася з 5 етапів: інтелектуальний, художній, спортивний (командний) та спортивний для всіх запрошених гостей, а також флешмобу. Виступили перед гостями і учні старших класів Широківського НВК І – ІІІ ступенів, які танцювали сучасні таночки та вболівали за маленьких спортсменів. Крім того, підтримати своїх дітей приїхали вчителі, батьки, друзі та не байдужі односельчани.

Подарунок дітям

На передодні Міжнародного Дня захисту дітей, навчальні заклади Маразліївської сільської ради отримали довгоочікувані подарунки-це нові, сучасні, шкільні дошки. Адже, старим дошкам вже понад 30 років на них важко працювати. Нова дошка дасть змогу учням більш ефективно сприймати інформацію, а також вони є магнітними, що дозволить розміщувати на них підручні матеріали. Та й самі кабінети з новими дошками матимуть зовсім інший естетичний вигляд. А зробили такий подарунок дітям депутатський корпус Маразліївської сільської ради, який на одній із сесій прийняв рішення про виділення коштів з місцевого бюджету на придбання шкільних дошок. Тому, маємо надію, що навчальний процес принесе дітям задоволення і буде максимально сучасним

День Перемоги в 2017 році: святкування 9 травня

В парку Перемоги с. Маразліївка 09.05.2017 року яблуку не було де впасти. Сільська громада відзначала 72- гу річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Цього травневого, святкового Дня всі жителі с. Маразліївка та с. Олексіївка поклали квіти до пам’ятника Загиблим воїнам односельчанам, які полягли на полях бою Другої світової війни. Маразліївський сільський голова Чумак О.О. та Начальник Управління освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту Гайцук І.І. привітали всіх присутніх зі святом та побажали мирного неба над головою та злагоди у кожній родині. Артисти Олексіївського Будинку Культури та учні Маразліївського НВК І ступеня показали концертну програму та зачарували всіх талановитими художніми постановками, піснями та таночками. Три вікові групи танцювального колективу «Зажигалки», вже в котре, продемонстрували різнопланові та чарівні хореографічні постановки, під пильним керівництвом свого художнього керівника Потапчук Світлани. Директор Олексіївського Будинку Культури Батіст А.Ф. представила публіці вокальний хор учнів Олексіївької ЗОШ, які в унісон заспівали пісню присвячену Перемозі. Разом зі своїми колегами з вокального колективу «Криниченька» Алла Федорівна заспівала фронтові пісні та згадала про подвиги наших односельців, які воювали та воюють на Сході країни. Всі артисти Олексіївського Будинку Культури заслужено отримали овації від глядів та по завершені свята запросили до жвавого таночку всіх хто цього святкового Дня завітав до парку Перемоги с. Маразліївка.

Робоча зустріч з громадами Одеської області

28.04.2017 року з метою вивчення методології створення та функціонування об’єднаних громад та процесу децентралізації, відбувся ознайомчий візит делегації від Іванівського району (Коноплянська об’єднана громада), Великомихайлівського району (Великомихайлівська об’єднана громада) до Маразліївської об’єднаної територіальної громади Білгород-Дністровського району. До складу делегації увійшли представники районної ради, районної державної адміністрації, сільські, селищні голови громад, старости, директори шкіл та директори комунальних підприємств.  Зустріли гостей Маразліївський сільський голова, секретар сільської ради та начальник Управління освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту. В ході жвавого діалогу присутні гості дізналися про основні етапи створення Маразліївської громади її розвиток та перші успіхи в освітній галузі.  Жваве обговорення викликали питання щодо створення структурних підрозділів громади і про взаємозв’язок громади з районною владою. Голови об’єднаних громад також розповіли і про свої досягнення та про проблеми з якими вони стикаються в вирішенні тих чи інших питань.  Крім того, у ході візиту усі присутні відвідали Маразліївський НВК І ступеня та поспілкувалися з завідуючою навчального закладу та начальником Управління освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту. Кожен член делегації, мав змогу задати свої запитання освітянам та отримати на них відповіді.  В ході зустрічі представники влади обмінялися корисною інформацією з питань децентралізації влади для подальшої співпраці та налагодженні дружніх, робочих відносин між структурними підрозділами (відділами, управліннями) громад.

Координатор Офісу реформ презентувала проект Стратегії розвитку Маразліївської ОТГ

У четвер, 8 вересня, відбулася презентація проекту Стратегії розвитку Маразліївській об’єднаної територіальної громади до 2025 року «Три кроки до нових горизонтів», який розробив Одеський Комітет виборців України із залученням експертів Офісу реформ.

«За досвідом - в Маразліївську ОТГ»

04.06.2016 року в приміщенні адміністративного центру Маразліївської сільської ради відбулася робоча зустріч Маразліївського сільського голови Чумака Олександра Олександровича та спеціалістів сільської ради з представниками районної державної адміністрації, районної ради, сільськими головами, керівниками закладів освіти, головами фермерських господарств Миколаївського району Миколаївської області з питань децентралізації влади.  Організатором зустрічі виступила голова Миколаївської районної державної адміністрації  Воробйова Алла Володимирівна.