Ювілей с. Маразліївка-210 років

Ювілей с. Маразліївка-210 років

5 листопада 2017 року, відбулось гучне гуляння в селі Маразліївка. Жителі та гості села відзначили ювілей населеного пункту - 210 років. В святково прибраному залі зібралися усі і дорослі і малі, і пенсіонери – довгожителі і новонароджені діти. З вітальним словом до присутніх звернулися сільський голова Чумак О.О. та начальник Управління освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту виконавчих органів Маразліївської сільської ради Гайцук І.І., які привітали всіх зі святом та побажали присутнім всього найкращого та взяти від цього чудового дня якнайбільше позитивних емоцій. Почули присутні і привітання зі столиці, яке на адресу Маразліївської сільської ради надіслав голова Асоціації міст і сіл України Віталій Кличко. Дуже приємно було чути таке вітання від такої поважної особи, як Віталій Кличко, яке зачитала для всіх секретар Маразліївської сільської ради Топор А.І. Після офіційної частини почалася святкова програма. Ведучі заходу Щербина О.Є. та Шевченко І.П. провели для присутніх невеликий екскурс в минуле населеного пункту, гості свята поринули на початок минулого століття та в роки становлення села Маразліївка. Родзинкою урочистостей стали виступи народних ансамблів: «Журавка» , «Криниченька» та танцювального колективу «Зажигалки». Завітав на свято і музичний дует «Сузір’я», учасниці якого подарували присутнім гарні музичні подарунки. Своє слово в святкуванні сказала і молодь та підростаюче покоління села, які представили на розсуд глядачів українські патріотичні та жартівливі пісні . Вітали в цей день усіх ювілярів в різних номінаціях (довгожитель, натхнення, взаєморозуміння, любов, карапуз, сімейне тепло, доблесть) та дарували їм сувеніри на згадку про ювілейне свято. Відбувся також парад диячих колясок, в якому прийняли участь молоді мами зі своїми новонародженими дітьми. Стоячі плескали в долоні глядачі і воїнам – односельцям, які пройшли Афганістан та воїнам учасникам АТО, яких також запросили на сцену. Завершилося свято представленням артистів, які цього чудового дня були на висоті та показали найкращі сторони свого таланту. Не зважаючи на те, що святкування були організовані власними силами сільської ради та місцевих аматорів разом з художнім керівником будинку культури с. Маразліївка гуляння вдалися на славу. І всі ми віримо, що ще не раз зберемося в таку велику родину і слава про мальовниче село Маразліївка буде гриміти десь далеко за межами нашої неньки – України. А ми молоде покоління сьогодення з нашими наставниками зробимо все необхідне для цього.

КАБМИН ПРИЗНАЛ МАРАЗЛИЕВСКУЮ ОТГ САМОДОСТАТОЧНОЙ ГРОМАДОЙ

КАБМИН ПРИЗНАЛ МАРАЗЛИЕВСКУЮ ОТГ САМОДОСТАТОЧНОЙ ГРОМАДОЙ

КАБМИН ПРИЗНАЛ МАРАЗЛИЕВСКУЮ ОТГ САМОДОСТАТОЧНОЙ ГРОМАДОЙ Кабинет Министров Украины принял решение о признании самодостаточными объединенных территориальных громад в ряде областей. Среди них Маразлиевская объединенная территориальная громада Белгород-Днестровского района. Принятие данного распоряжения Кабмином даст возможность громадам использовать соответствующие механизмы, предусмотренные Бюджетным и Налоговым кодексом для обеспечения необходимого функционирования.

Мультимедійний комплекс у школі.

Мультимедійний комплекс у школі.

Сучасну школу вже неможливо уявити без комп'ютерної техніки та комп'ютерних технологій. Вони так міцно увійшли в наше життя, так закріпилися в ньому, що неможливо увити людину, яка б не розуміла про що йдеться. Освіта не стала виключенням з цього процесу.

Форум регіонального розвитку «Південна мрія»

Форум регіонального розвитку «Південна мрія»

В Одесі розпочався Форум регіонального розвитку «Південна мрія» Питання сучасної регіональної політики обговорили на першому Форумі регіонального розвитку для об’єднаних громад Одеської, Миколаївської та Херсонської областей. Мета форуму – обмін кращими практиками місцевих та обласних проектів, інформаційна підтримка та налагодження суспільного діалогу. У заході взяли участь представники обласної влади, об’єднаних територіальних громад, малого та середнього бізнесу, а також агенції регіонального та місцевого розвитку. Відвідали Форум регіонального розвитку «Південна мрія» і представники Маразліївської сільської ради (секретар Топор А.І. та заступник Маразліївського сільського голови Іваненко В.М.). Відвідуючи такі заходи представники об’єднаних громад дізнаються багато корисної інформації, яку потім використовують у своїй роботі.

В селе Долиновка начали восстанавливать полуразрушенную немецкую кирху начала ХХ века

В селе Долиновка начали восстанавливать полуразрушенную немецкую кирху начала ХХ века

В селе Долиновка начали восстанавливать полуразрушенную немецкую кирху начала ХХ века Работы проводят за счёт бюджета объединённой громады. На всё денег не хватит, поэтому жители села активно ищут инвесторов.  Когда-то здесь стоял орган, пел хор, стены украшали фрески, а рядом функционировала воскресная школа. Так сразу и не скажешь, что это величественное здание находится в трёх часах езды от Одессы. Кирху построили немецкие колонисты в 1904 году. Но со временем здание стало разрушаться – сейчас от некогда величественной кирхи в нео-готическом стиле остались только стены, крыша давно утрачена.

Маразліївська сільська рада впроваджує заходи з енергозбереження в навчальних закладах громади

Маразліївська сільська рада впроваджує заходи з енергозбереження в навчальних закладах громади

В Олексіївській ЗОШ І – ІІ ступенів (Маразліївська сільська рада) закінчується робота з установки нового паркану та розпочато роботу з утеплення стін навчального закладу. Метою такого проекту є зменшення витрат на вугілля та теплопостачання, мінімізувати тепловитрати, забезпечити належний температурний режим, зменшити захворюваність учнів, покращити стан будівлі, унеможливити руйнування школи шляхом попадання води через дах. Ремонтні роботи дозволять облаштувати фасад школи та покращити зовнішній вигляд шкільної будівлі.

Благоустрій населених пунктів Маразліївської сільської ради

Благоустрій населених пунктів Маразліївської сільської ради

На території Маразліївської сільської ради, місцевою владою, продовжуються здійснюватись заходи з благоустрою населених пунктів громади. Так в с. Долинівка біля будівлі дитячого садочка «Казка», який після проведених ремонтних робіт стане Долинівським НВК І ступеня, облаштовується дитячий майданчик. З підручних матеріалів змайстровані лавки, зі скатів від машин зроблена огорожа, встановлюються дитячі гойдалки та гірки, робота триває. Для більш зручнішого очікування шкільного та рейсового автобусів облаштовуються зупинки, які закуплено за кошти з місцевого бюджету.  Біля Широківського НВК І – ІІІ ступеня, Церкви та в парку с. Широке здійснюється викос та вивіз бур’яну. Здійснюються заходи, щодо розширення паркової території та облаштовуються клумби для яких вже зроблені бордюри. В с. Маразліївка ведеться активна робота з ремонту доріг та розчистки вулиць від бур’яну. Місцевою владою закуплено відсів щебеню та доставлено його на вулиці, які потребують капітального ремонту. Продовжується і укладка нового водогону в с. Широке, Великомар’янівка та Долинівка. Крім того, розпочато ремонтні роботи біля Кірхи с. Долинівка, яка найближчим часом стане центром німецької культури в Маразліївській сільській раді.

Оздоровлення дітей Маразліївської сільської ради

Оздоровлення дітей Маразліївської сільської ради

У системі безперервної освіти канікули в цілому, а літні особливо, грають важливу роль для розвитку, виховання і оздоровлення дітей і підлітків. Літо – це свого роду місток між навчальним роком, що завершується, і майбутнім. Виховна цінність літнього відпочинку полягає в тому, що вона створює умови для педагогічно доцільного, емоційно привабливого дозвілля школярів, відновлення їх здоров'я, задоволення потреб в новизні вражень, творчій самореалізації, спілкуванні і самодіяльності в різноманітних формах, що включають працю, пізнання, мистецтво, культуру, гру і інші сфери можливого самовизначення. Практично перед кожною сім'єю щорічно встає проблема літніх канікул. А особливо перед сім'ями багатодітними, малозабезпеченими, сім'ями так званої "групи ризику". У зв'язку з скрутним матеріальним положенням батьки в таких сім'ях не мають можливості вивезти дітей на літній відпочинок за межі району та села. Не осторонь такої проблеми стало і Управління освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту виконавчих органів Маразліївської сільської ради, начальник якого ще в травні місяці клопотала на сесії сільської ради про виділення коштів з місцевого бюджету на оздоровлення дітей даної категорії. Весь депутатський корпус Маразліївської сільської одноголосно проголосував та підтримав клопотання начальника Управління освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту, цим самим депутати дали дозвіл на виділення коштів для придбання 90 путівок для учнів навчальних закладів громади. І ось, уже перша зміна учнів Широківського НВК І – ІІІ ступенів, Великомар’янівського НВК І ступеня та Долинівського НВК І ступеня з 03.07.2017 – 08.07.2017 року відпочиватимуть в літньому, оздоровчому таборі Медик – 2 смт. Сергіївка, Білгород – Дністровського району, Одеської області. Діти матимуть змогу відпочити на морі, погратися з вожатими в спортивні ігри та відвідати літні концерти в місцевому клубі, покататися на катері та отримати масу позитивних емоцій від п’яти днів насичених, літніх канікул в спортивно -оздоровчому таборі Медик -2 смт. Сергіївка.