Тренінг на тему «Агресія».

 

З метою вироблення у засуджених практичних навичок контролю своєї поведінки у ситуаціях, які можуть провокувати їх до протиправних дій, 16 червня 2020 року представником Білгород-Дністровського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Вороніною Юлією  для підоблікових Білгород-Дністровського міськрайонного відділу пробації було проведено тренінг  на тему «Агресія».

В ході тренінгу присутніх було ознайомлено з поняттям «агресія», структурою агресивних дій та їх механізмом. За допомогою вправ разом аналізували чи можливо після агресивних дій повернути її в початковий вид та з’ясовували як це пов’язано з життям, а також мали змогу навчитись знаходити власні ресурси у вирішенні конфліктних ситуацій. Були пропрацьовані вправи для подолання агресії, вміння сказатиНі!”, не піддаватись тиску компанії, а також адекватно оцінювати фрустраційну ситуацію. Учасники поділилися знаннями та методами оптимальної ефективної міжособистісної поведінки, розповіли про обставини в житті, які можуть вивести їх із зони комфорту. Вчилися прогнозувати та аналізувати власні дії та вчинки.

Насамкінець важливо зазначити, що заходи подібного плану спрямовані на подолання протиправних діянь засуджених і спрямування їх моделі поведінки законослухняного громадянина. А найголовніше, пробудити інтерес до своєї особистості, власних позитивних якостей, задуматись про своє життя та майбутнє, налаштувати на позитив, який буде спонукати до гарних вчинків.

 

Тетяна Товстига

Білгород-Дністровський МР відділ

філії ДУ «Центр пробації» в Одеській області