Домашнє насильство під час карантину

 

Карантин через пандемію коронавірусу порушив звичний спосіб життя людей на планеті. Нестабільний емоційний стан, хитке матеріальне становище, неналагоджені стосунки у сім’ях спровокували сплеск домашнього насильства. За даними ООН, у зв’язку з пандемією коронавірусу, у світі вдвічі збільшилась кількість випадків домашнього насильства.

14 травня 2020 року в приміщенні Білгород-Дністровського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області заступником начальника відділу Володимиром Журавлем спільно з старшим інспектором Білгород-Дністровського ВП ГУНП Олегом Шевченко проведено профілактичну бесіду з суб’єктом пробації на тему: “Домашнє насильство під час карантину».

Засудженому роз’яснено про наслідки та кримінальну відповідальність за вчинення домашнього насильства. Наголошено на негативному впливі конфліктів між батьками на дітей.

Старший інспектор ВП ГУНП повідомив засудженому про відповідальність за порушення правил карантину та про те, що співробітники правоохоронних органів мають право здійснювати рейди і перевіряти дотримання вимог Кабінету Міністрів в період карантину. За порушення правил карантину передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

В ході профілактичної бесіди суб’єкта пробації ознайомлено з основними положеннями постанови КМУ № 343 від 04.05.2020 року щодо нових обмежувальних заходів на період карантину, який продовжено до 22.05.2020 року.  Рекомендовано дотримуватися правил особистої гігієни та у разі підвищення температури, появу кашлю і задишки звертатися за медичною допомогою.

 

 

Тетяна Тараненко,

Білгород-Дністровський міськрайонний відділ філії

Державної установи «Центр пробації» в Одеській областіФото без опису