МОЄ МАЙБУТНЄ В МОЇХ РУКАХ

Почніть робити те, що потрібно. Потім робіть те, що можливо.

І Ви раптом виявите, що робите неможливе.

Св.Франциск Ассизський

 

11.03.2020 року провідний фахівець з питань зайнятості відділу активної підтримки безробітних Білгород-Дністровського міськрайонного центру зайнятості Валентина Касаткіна-Белікчі виїздила до Бритівського ЗЗСО.

З учнями 9 класу спеціаліст провела семінар на тему «Моє майбутнє в моїх руках». Ознайомила дітей та розібрала з ними формулу вибору професії «Хочу. Можу. Треба» та наголосила на важливості цього вибору. 

Девятикласники охоче дискутували на тему майбутнього працевлаштування і, як окремий аспект – за кордоном. Але ж жити за кордоном це не лише отримувати заробітну плату вищу, ніж на Батьківщині, це підпорядковуватись менталітету інших країн, це приректи себе на життя без рідних (адже всіх близьких з собою не забереш), це вивчення і зобовязання дотримуватись чужої культури, але найголовніше – вас там ніхто не чекає. Звісно, кожен сам вирішує для себе що і де робити, як і де жити, але після вищевказаної  інформації кількість бажаючих покинути Україну значно зменшилась.

Після інформаційної частини учні пройшли «Тест на професію по типу особистості». Визначення майбутньої справи їх життя приблизилося іще на крок.