Перевірка клієнтів пробації за місцем проживання

Згідно з п. 4 п. 5 та п. 6 розділу II наказу Міністерства юстиції  України від 29.01.2019 року  №272/5  «Про затвердження Порядку здійснення нагляду та проведення соціально-виховної роботи із засудженими до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі» на працівників органів пробації покладено обов’язок здійснювати нагляд за засудженими особами до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі.

З метою забезпечення контролю за поведінкою та способом життя осіб, міра покарання яких не пов’язана з позбавленням волі, 4 березня 2020 року старшим інспектором Білгород-Дністровського відділу пробації Городецькою Ольгою спільно з дільничним офіцером поліції Тюпою Віталієм було здійснено виїзд за місцем проживання  засуджених, які перебувають на обліку у відділі пробації.

Під час відвідування клієнтів пробації інспектором перевірено умови їх проживання, проведено профілактичну бесіду щодо запобігання вчинення  нових адміністративних та кримінальних правопорушень та  попереджено про відповідальність за невиконання порядку та умов відбування покарання.

За результатами перевірки було зібрано об’єктивні характеризуючи матеріали та встановлено, що підоблікові клієнти пробації алкогольними напоями не зловживають, мають добрі стосунки в родині та з сусідами, у них спостерігається позитивна тенденція до змін у житті.

Ольга Городецька