У четвер, 8 вересня, відбулася презентація проекту Стратегії розвитку Маразліївській об’єднаної територіальної громади до 2025 року «Три кроки до нових горизонтів», який розробив Одеський Комітет виборців України із залученням експертів Офісу реформ.

Під час презентації, на якій були присутні представники депутатського корпусу та мешканці сіл, було розглянуто проект стратегії, який буде винесено на громадські слухання, а потім – винесено на сесію місцевої ради.

«По суті це – дорожня карта для бізнесу, громадськості та влади, які повинні розвивати цю територію разом. Суспільство, влада і бізнес – це вектори, які повинні між собою постійно співпрацювати. Ви йдете першими, це досить важкий шлях, і тут важливо взаєморозуміння», – зазначила під час презентації координатор Офісу реформ Юлія Молодожен.

Серед основних завдань на найближчі роки, які поставлені перед громадою, – розробка містобудівної документації, оновлення генплану і створення топографо-геодезичної електронної карти, створення відкритого реєстру земельних ділянок та придатних для інвестування приміщень, запуск малих підприємств з переробки продукції сільського господарства, створення комунального ринку по реалізації місцевої сільгосппродукції поруч з трасою Одеса-Рені, організація виставок-ярмарків народної творчості для розвитку місцевого туризму, а також активний розвиток туризму за рахунок історичних квестів і створення краєзнавчих музеїв. Крім того, проектом стратегії передбачено забезпечення розвитку освіти, культури, посилення медичної допомоги, спорту, поліпшення сфери ЖКГ та транспортної сфери.

Тепер депутати будуть проводити опитування серед жителів громади, яким запропонують заповнити спеціальні форми щодо проектів, які, на їхню думку, потрібно розвивати в громаді.

«Ми пропонуємо вам зібрати всі проекти, опитати максимальну кількість жителів, навіть старшокласників. Повинен бути проект і пропозиція, де знайти фінанси на його реалізацію. Потім проведіть рейтингове голосування. І – реалізуйте. Це буде реальна співпраця суспільства, влади і бізнесу, навіть якщо будуть поки невеликі проекти », – порадила Юлія Молодожен.