В Маразліївській сільській раді урочисто відкрили Долинівський НВК І ступеня. 

Фото без описуДошкільна та початкова освіта є першою сходинкою до здобуття якісних знань, фундаментом, на якому будується вся система освіти. Максимально охопити дітей дошкільною та початковою освітою, забезпечити її якість і доступність незалежно від місця проживання, матеріального забезпечення, соціального походження – таке завдання постало перед очільниками Маразліївської сільської ради.
Жителі села Долинівка (Маразліївська сільська рада) чекали з особливим нетерпінням сьогоднішнього дня. Адже цей день (10.11.2017 року) запам’ятається мешканцям села як день відкриття Долинівського НВК І ступеня облаштованого за всіма сучасними вимогами.
Приміщення НВК розраховане на одну різновікову групу та 4 класи початкової школи. У ньому облаштовано та естетично оформлено приміщення ігрової кімнати, спальні, роздягальні, спортивно-музичної зали, санвузла, класів, бібліотеки та кімнати для кухні. Для забезпечення дітей харчуванням, відповідно до санітарно-гігієнічних вимог, обладнано харчоблок з допоміжними приміщеннями. Значну роботу проведено з упорядкування території закладу: вимощено бруківку, облаштовано пісочниці, висаджено квіти, утеплено та пофарбовано стіни НВК.
І ось завдяки спільним зусиллям органів виконавчої влади, депутатського корпусу та дружньої громади села новий, затишний НВК гостинно відчинив свої двері для дошкільнят та учнів с.Долинівка. Розділити радість з мешканцями громади та привітати їх з чудовою подією завітали: голова Маразліївської сільської ради Чумак О.О., начальник Управління освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту Гайцук І.І., члени виконавчого комітету та депутати, голови СФГ та перший заступник голови Білгород – Дністровської РДА Гречановська Н.А. Маразліївський сільський голова Чумак О.О. привітав усіх присутніх з такою визначною подією, як відкриття НВК та вручив спонсорам та активу с. Долинівка подяки та грамоти за вагомий внесок та допомогу у проведенні ремонтних робіт в навчальному закладі. Начальник Управління ОКСМС Гайцук І.І. подарувала маленьким винуватцям свята іграшки та розвиваючі ігри та побажала всім гарно навчатися та цінити працю своїх вихователів та вчителів. Виступили перед присутніми і ті, без кого це свято могло б і не відбутися. Це голова СК «Долинівський» Станков М.М., представник Агрофірми «Нива» Граматіна Р.З. та член виконкому Маразліївської сільської ради Рошкан С.Х., які пообіцяли і надалі допомагати дітям та всіляко підтримувати педагогічний колектив Долинівського НВК І ст. Великі слова подяки були адресовані і головному ідейному вдохновителю, дизайнеру «прорабу» (як її називають колеги) Рошкан Галині Степанівні. Ця відповідальна та наполеглива жінка доклала великих зусиль, щоб внутрішнє приміщення навчального закладу стало другою рідною домівкою для маленьких мешканців с. Долинівка. Зі сльозами на очах виступила і т.в.о. старости Журавель Т.Д., яка подякувала місцевій владі за виділення більше 2 млн. грн. на ремонт НВК та за велику увагу та небайдуже ставлення до розвитку освіти в громаді Юрескулу Б.П. Після теплих слів гостей свята, педагогічному колективу НВК та його вихованцям були вручені численні подарунки. А самі учні та вихованці подарували гостям чудовий концерт – виставу. Маленькі артисти співали, танцювали, розповідали вірші та порадували всіх демонстрацією театральної вистави «Колобок». Дійство закінчилося в гостинних стінах НВК, де кожен міг помилуватися затишним убранством дитячих кімнат. Батьки задоволені, а в дитячих очах не згасає іскринка щастя, адже вони отримали свій «дім радості», де будуть навчатись, виховуватись, спілкуватись з однолітками і успішно готуватись до навчання у школі. А ми запрошенні гості вдячні всім вчителям та завідувачці Долинівського НВК І ст. Хлєб Т.М. за професійну організацію свята і невтомну працю вчителів НВК на педагогічній ниві нашої молодої Маразліївської об’єднаної громади.