28.04.2017 року з метою вивчення методології створення та функціонування об’єднаних громад та процесу децентралізації, відбувся ознайомчий візит делегації від Іванівського району (Коноплянська об’єднана громада), Великомихайлівського району (Великомихайлівська об’єднана громада) до Маразліївської об’єднаної територіальної громади Білгород-Дністровського району. До складу делегації увійшли представники районної ради, районної державної адміністрації, сільські, селищні голови громад, старости, директори шкіл та директори комунальних підприємств. 
Зустріли гостей Маразліївський сільський голова, секретар сільської ради та начальник Управління освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту. В ході жвавого діалогу присутні гості дізналися про основні етапи створення Маразліївської громади її розвиток та перші успіхи в освітній галузі. Фото без описуФото без опису
Жваве обговорення викликали питання щодо створення структурних підрозділів громади і про взаємозв’язок громади з районною владою. Голови об’єднаних громад також розповіли і про свої досягнення та про проблеми з якими вони стикаються в вирішенні тих чи інших питань. 
Крім того, у ході візиту усі присутні відвідали Маразліївський НВК І ступеня та поспілкувалися з завідуючою навчального закладу та начальником Управління освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту. Кожен член делегації, мав змогу задати свої запитання освітянам та отримати на них відповіді. 
В ході зустрічі представники влади обмінялися корисною інформацією з питань децентралізації влади для подальшої співпраці та налагодженні дружніх, робочих відносин між структурними підрозділами (відділами, управліннями) громад.